Outside Vs Inside

Oct 20, 2009

Pada sabtu yang lepas ni, aku banyak tidor jer sebab seminggu aku kepenatan buat keje-keje yang ade kat meja aku. Nak pulak sekarang ni aku buat part time repair dengan jual handphone original dan ap pun ade (sape nak repair ke beli baru ke, aku boleh tolong dapat harga murahlah... hehehe promote). Biler malam, Acoi (bisnes partner aku) mengajak aku pergi ambik handphone sorang customer yang berurusan dengan kiteorang. Dia ni beli handphone jenis SonyEricsson model yang baru W995 original (banyak duit dia ni), so kiteorang pun bergerak ke tempat supplier handphone kiteorang tu.

Sampai kat tempat supplier tu, aku pun belek-belek handphone tu, masukkan lagu, games, themes dan macam-macam lagi application yang owner handphone ni nak lah. Lepas dah puas hati membelek handphone tu (handphone mahal sape tak nak belek), kiteorang pun bergerak balik ke rumah. Acoi terus menuju ke highway NKVE sebab nak mengelakkan jalan town Klang yang sangat jem teruk sekarang (boleh giler mengadap jem ni). Sambil Acoi drive kereta, aku pulak masih lagi sibuk membelek handphone tu macam orang jakun, bukan ape nanti owner tu tanye ape-ape pasal handphone tu bolehlah aku jawab nanti.




Dalam pertengahan perjalanan kat highway tu, kiteorang yang berada di line tengah berasa sangat kagum dengan kereta yang berada kat line kanan tu (line laju). Sebijik kereta Ferrari F430 berwarna merah pearl dengan megah berada di line kanan tu, kelajuan sekitar 90 km/j. Macam batak kejaplah aku dengan Acoi tengok kereta Ferrari tu, bunyi kereta tu pun dah macam iras-iras kereta F1 dah. Tak puas hati dengan pandangan yang kurang jelas, aku suruh Acoi laju sikit biar rapat dengan kereta tu, senang aku nak perhatikan kereta tu luar dalam.

Baru jer kereta Acoi selari dengan kereta Ferrari tu, ade pulak sebijik kereta Wira SE warna merah dengan laju datang dari arah belakang kereta Ferrari tu. Biler Wira tu dah dekat dengan Ferrari tu, driver Wira tu dengan sombong bagi high beam kat Ferrari tu. Driver Ferrari tu yang mungkin terasa tercabar dengan perbuatan driver Wira tersebut, terus pecut kereta dia full pedal, macam pelesit kereta Ferrari tu tinggalkan Wira tu. Macam nak mati jer aku tengok Driver Wira tu tekan pedal nak mengejar Ferrari tadi yang dah hilang dari pandangan aku.




Aku dengan Acoi terus gelak berdekah-dekah tengok driver Wira tu terus slowkan kereta dan ambik line tengah betul-betul depan kereta Acoi. Mungkin dia malu tahap cipan kot atas insiden tu yang diperhatikan ramai manusia. Walaupun aku bengang sikit sebab tak dapat tengok Ferrari tu puas-puas, tapi terhibur dengan lawak cipan driver Wira tu yang tak ukur kereta di poket sendiri. Berangan nak pintas kereta buatan luar negara yang memang kite dah tau tahap lajunya dengan menggunakan kereta buatan kite yang standard lagi suci. Aku tak kutuk kereta buatan kite tapi benda ni memang lawak pada aku hahahahahaha...

Sekian...



25 comments:

jai@jezz said...

hahahaha... confirm dia malu tahap cipan punya ah. weih.. aku pon pernah gak terserempak ngan keta ferrari ni.. rasanya cina-cina jerk yg pakai...

** weih ko jual hp yerk.. boleh ler aku dpt murah kan.. :)

Jard The Great said...

cesss... tu ja citer ko? ehehehe..

kereta aku walaupon buatan mesia.. takkan berlumba dgn kereta bukan lawan die.. kancil bole la.. haha

oits.. ko jual henfon ka? murah tak? CSL ade tk?

~amy liana8886~ said...

biasalha org yg xsedar diri cmtu la berlagak kan..ibaratnyer muto ex5 nk lumba 125 r kan..dh tau tahap semut nk lawan dgn gajah..btl ke perumpamaan nie..

fhad said...

wehh hp tu same cam aku punye je.. erm mmg jakun.. if aku pun jakun.. nak bli x mampu.. harap race haram je lah.. haha.. aritu aku g gopeng anta adik aku.. aku tgk ferrari lamborghini gallardo lumbe ngn ferrari FT GT.. gler ah.. 2-2 leper paras pinggang je..

♥ayudeadwish♥ said...

takde kesedaran sivik pyer driver~~
tak tau ke kete dia tu tak bape canggih..
hahaha~~
dude! nak tyerla pasal hset ko jual tu.. law aku nak beli baru nokia xm5730 yg baru bape ko le letak harga
ade guarenti tak?
bape thn?
law nak sng berurusan ngan aku add kat ym @ email ayudeadwish@yahoo.com

✖sLap mE pLz!™✖ said...

woit miji..
asal letak pic kete aku kt cni??
nk curik ea..

~0~ said...

wira dia da masuk enjin pelali f36o gak tue...tue yg dia brani tue....kahkahkah

cookie devine said...

itu laa manusia yg calit taik kat muka sndiri.bukan CC ckap tap Apek aritu ckp.

Red said...

cam lumba arnab ngan kura2...
wira tu bleh menang kalo ferrari tu berenti kt tepi jln.....
errr henpon satu..hutang bleh????

Nini said...

lepas bace entry kau neh, aku rs cam nak kasi ceramah free jek kat wira driver tuh..

tak beragak mau berlagak..

haizz~!

relevan said...

Aiya Miji Lanun pun suka kereta ka?..patut nya lanun suka kapal selam.. :P

easza said...

eleh miji... sah2 owner ferrari tu berlagak.. kot dah slow masul lah lane tgh.. saje je dok kanan... cian owner wira tuh... hehehe... pe pn mmg lawak r... kalau aku yg kena pn malu gila...

Hidayah said...

ko jual hp miji? hp ape ko jual?

padan muke keta wira tuh.. dah tao tak setanding.. berlagak plak tuh..huhu

honey bunny said...

cm xsedar diri jer kan..agagagagaga...lawak btoii..cian bro ta leh nengok lme2 kete tuh...(ye ker?)hahaha..:)

Frodo Baggins said...

miji .... untuk pengetahuan kau dan tuan-tuan puan puan sekalian


AKULAH PEMANDU KERATA CAM FERARI TUH!


HARAP MAKLONG!!!!


huakakakkakakakkaka


>>_____________<<

miji said...

jezz:
hehehe baru nak balas komen ni, cina ker? aku nmpak mcm melayu jer driver keta ni

a'ah aku jual phone, nak murah boleh bincang...

miji said...

jard:
eleh, ko ni kaki race ker jard, jgn bwk lelaju, bahaya hehehe.. CSL ade boleh jer kalau ko nak..

amyliana:
err... kira betul lah perumpamaan ko tu, mcm katak di hutan, monyet yang dpt nama... errr betul kan..

miji said...

fhad:
errr bro, ferrari dgn lamborghini tu lain brand bro.. lu dah silap nih.. mane ade ferrari lamborghini hehehe... tapi takpelah aku cover line ko tu hehehe..

ayudeadwish:
biarlah dia nak try race dgn ferrari tu hehehe...

miji said...

slap me plz:
eehhh keta ko plak..lempang nak???

~0~:
aku pun ingat wira tu pakai ubat pelali ler hehehehe....

miji said...

cookie divine:
hehehe ye ke apek ckp, kira oklah tu hehehe...

Reds:
nak menang kenalah camtu kot, nak hutang hanphone boleh, tapi aku bg housing jelah hehehehe...

miji said...

nini:
kalau ko ceramah pun bukan boleh ubah perangai driver yg takde kesedaran ni... baik ko bukak kelas kaunseling jer hehehe...

relevan:
hehehe takkan kat darat aku nak kayuh sampan bro... naik keta ler hehehe...

miji said...

easza:
layak ler driver ferrari tu berlagak, dah keta dia mahal kan, tapi wira tu yg tak beragak hehehe...

miji said...

hidayah:
semua phone insyallah ade kalau ko nak... padan muka kat driver tu hehehe..

miji said...

honey bunny:
ko kesian gak kat aku yer hehehehe...

miji said...

frodo:
hehehe aku tau dah ko driver ferrari tu, tapi sila lah pulangkan kat aku sebab dah berape hari ko pinjam tak pulang2... ke ko nak aku bagi jer keta tu kat ko hahahahahaha...

Blog Widget by LinkWithin