Interview Wooo... (Part 2)

Jul 31, 2009

Assalammualaikum semua...

Fuhh... lega hati aku hari ni, sesi interview semalam berjalan dengan lancar, berdebar jugak nak tunggu sampai turn aku semalam. Nasib baik ade member yang boleh aku ajak berborak nak hilangkan tensen dengan risau aku. Lagi berape minit nak masuk dewan tu, sempat lagi aku jengok-jengok jap nota yang ade kat tangan aku (sorok dalam poket tu..). Aku mula rase gabra sebab urusetia dah panggil beratur kat luar pintu (muka pucat macam mayat daa...), dari orang pertama sampai terakhir nak masuk dewan tu, aku last sekali beb nombor 10 (sekali masuk 10 orang).



Akhirnya masuk jugak aku dalam dewan tu, lepas dah ambik tempat duduk, seram jer aku tengok muka panel-panel tu. Tapi panel tu semua pun aku kenal tapi sajer nak takut jugak (poyo jer). Start lah interview, sorang-sorang kena perkenalkan diri dan kena cakaplah buat keje ape, berape lama dah berkhidmat, dan macam-macam lagi, lepas tu baru panel tanya lah sorang-sorang ape-ape soalan yang berkaitan. Korang bayangkan lah aku ni yang nombor 10, dah menggigil-gigil badan aku sebab nak tunggu turn aku bercakap, dah lah sejuk giler dalam dewan tu (menggigil sebab sejuk bukan takut yer..).



Sampai turn aku pulak bercakap, macam-macam aku meraban-merapu dari nama, umur, tempat tinggal (ade kena mengena ke?) keje bahagian mane dan skop-skop keje aku (bukan skop angkat pasir tu). Aku bagitau lah jugak yang aku ni atlit sukan selangor dan mewakili tempat keje aku ni, tapi kena kondem lah jugak sebab final tournament selangor hari tu aku kalah, terpaksalah aku buat muka selamber jer teruskan cerita aku sambil tersenyum macam kerang. Lepas tu panel tu soal aku pasal skop keje, nasib baik dapat jawab, kalau tak mau kena kondem lagi ye tak. Sedar-sedar dah habis soalan dorang, aku pun keluar lah dari dewan tu dengan hati yang lega, beban yang dari semalam aku tanggung dah habis terlepas dari benak aku ni.

(bukan muka aku ni tau)


Aku pun start kereta aku yang dah macam kereta prebet sapu tu (8 tahun tak basuh daa..), teruskan perjalanan balik ke rumah. Ape yang boleh aku buat sekarang berdoa jelah, ade rezeki dapatlah, takde rezeki pun takpe, benda ni boleh jadi pengalaman aku untuk terus memajukan diri aku (chewwaahh mak enon..). Rasa-rasa korang boleh ke aku dapat? lantak lah malas aku nak pikir dah, baik aku buat keje balik, bos dah pandang jer semacam kat aku.. hahaha


Sekian bab interview... adiooss..

13 comments:

jai.jezz ^.~ said...

giler doh aku baca entry syok gilak..!!! interview ponya citer paling terbaik woh. !!! moga dapatlerr.. doa byk2x..!!
rajin2x arr update blog kau.. aku suker baca doh.

miji said...

jezz:
hehehe time kasih jezz, aku doakan ko cepat sembuh dan boleh gi holiday petang nanti (ayat bodek kehkehkeh)

MiSsyLiLy said...

miji!!.. hehehe..
all d best eh.. kalo dpt keje sok, jgn lupe kat aku erk... wish u all d best....

miji said...

missylily:
hehehe ok aku ingat punyer kat ko, tapi bukan esok aku dapat keje, keputusan kuar minggu depan hahaha (mcm hampeh..)

jai.jezz ^.~ said...

miji kau memang nak membodek aku kan..?? kan..?? baik kau mengaku sekarang..!!!

SuRaYa said...

wah...me too!klau ada interview oh my gosh i feel like nk mati ajer...doa yg terbaik untuk kamoo!!^_^

miji said...

jezz:
ler ko ingat aku nak bodek ker? mane ade, aku kipas lipas jer hehehe

suraya:
tulah pasal, mcm mayat muka aku semalam, anyway thanks for the support (chewaahh..)

easza said...

ye ke gabra miji??? bukan semalam mcm konfiden giler ke masa nak gi interbiu tuh... hahaha... jgn risau ah... gerenti dpt... terus jawatan PENOLONG PEGAWAI.... ikut kelayakan beb...

MIJI said...

easza:
ait baru pukul 4 dah kat umah, kantoiii...

Monkey D Luffy said...

ko apply apa?

aku nak apply jd AGONG

miji said...

luffy:
aku apply jadi lanun, tapi kena reject ngan Gold Roger

baik apply jadi jagong, hehehe

BUJANG SUSAH said...

insyaAllah

miji said...

bujang susah:
thanks bro..

Blog Widget by LinkWithin