Kisah Seram Ker???? (Part 7 Legaa....)

Sep 8, 2009

Mula-mula aku nak mintak maaf sebab lama sangat baru nak post sambungan citer seram yang pernah aku lalui ni. Maklumlah dengan bz keje lagi, bz buat tag lagi, mane sempat aku nak post citer yang terbaru ye tak (poyo jer... tapi memang aku bz pun). Mane bloggers yang bagi aku tag dan award tu insyallah akan aku buat bile ade kelapangan nanti, aku tau aku ade hutang tag lagi kat korang kan. So entry kali ni adelah sambungan citer part 6 yang sebelum ni aku post. Korang nak tau ape yang terjadi, bacalah yer.

Lepas dah bermacam-macam gangguan yang terjadi kat aku dan bebudak rumah sewa tu, kiteorang jadi tak tahan. Lebih dari 2 orang jugaklah yang bercadang nak pindah ke rumah sewa yang lain je (tak termasuk aku yer..). Tapi Pejal selaku ketua kat rumah sewa aku tu mencadangkan kat kiteorang supaya pergi berjumpa tuan rumah sewa tu sekali lagi untuk mintak pertolongan dari dia. So malamnya aku, Pejal, Am, Boroi dan Kerul bergerak ke rumah tuan rumah sewa aku tu. Sampai je kat rumah dia kiteorang terus mintak tolong kat dia untuk mengaturkan satu kenduri doa selamat untuk rumah sewa kiteorang tu, yelah dah dia orang Melaka, mesti dia kenal dengan tok imam surau kat taman perumahan kiteorang tu.

Tuan rumah aku bersetuju nak tolong aturkan kenduri tu dengan orang surau kat taman perumahan kiteorang tu (duit kenduri tuan rumah sponsor hahahaha..). Malam sabtu minggu tu berlangsung lah kenduri doa selamat kat rumah sewa aku tu, ramai jugaklah yang datang wakil dari surau taman tu. Lepas dah selesai kenduri doa selamat tu, kiteorang pakat-pakatlah ucap terima kasih pada yang hadir lagi-lagi kat tuan rumah sewa aku tu (yelah dah dia sponsor pulak kan). Hari ahad keesokannya pulak kiteorang mengemas rumah sebab dah bersepah dengan barang-barang kenduri malam sabtu tu (ingat bujang lelaki tak rajin ker???).

Minggu pertama selepas kenduri doa selamat tu, rumah sewa tu dah takde berlaku ape-ape gangguan lagi, punyalah happy kiteorang kat rumah tu sebab akhirnya dah bebas dari gangguan mahkluk halus tu. Tapi walau camne pun kiteorang still berjaga-jaga lagi, manelah tau buatnya 'hantu' tu menganggu lagi, tak aman lagi ler jawabnya. Lepas sebulan alhamdulillah still takde ape-ape yang tak elok berlaku kat rumah tu, kiteorang pulak setiap sebulan sekali mesti buat bacaan Yassin kat rumah tu secara beramai-ramai (sajer nak amankan keadaan kat rumah sambil beribadat ye tak..).Lepas habis semester pembelajaran masih lagi aman keadaan rumah tu, kiteorang pun dah tak berape takut dan risau lagi tinggal kat rumah sewa tu.

Masuk semester latihan praktikal, aku mendapat tempat latihan di Selangor negeri aku sendiri dan member-member aku yang lain mendapat tempat latihan di negeri dorang, so rumah sewa tu ditinggalkan kosong tanpa penghuni. Kiteorang pakat bayar sewa untuk tempoh 6 bulan yang mane kiteorang pergi menjalani latihan praktikal tu, sebab lepas habis latihan praktikal, ade lagi satu semester pembelajaran, so kiteorang malas nak carik rumah sewa lain (kira macam booking rumah tulah..). Lepas habis tempoh 6 bulan menjalani latihan praktikal di tempat yang telah ditetapkan, kiteorang akhirnya kembali ke rumah sewa tu untuk satu lagi semester pembelajaran. Keadaan rumah betul-betul suram masa ketibaan kiteorang (yelah 6 bulan tak dijaga..hampeh punya tuan rumah), segala semak dah meninggi, sampah tak terbuang. Petang tu jugak kiteorang mengemas rumah tu, tak tahan dengan keadaan rumah yang bersepah tu.

Lepas selesai mengemas kiteorang pun melepak dan berborak pada malamnya, tapi tak sangka gangguan yang berlaku kat rumah tu akan berulang lagi, korang nak tau ape yang terjadi??, tunggu sambungan Kisah Seram Ker???? (Part 8 Penamat..)

Bersambung....





21 comments:

fhad said...

woooo cam seram je bro.. x sabar nak tunggu part yg akan dtg nieh.. hihi.. bulan pose bace x takut sgt.. hahaha

✖sLap mE pLz!™✖ said...

urm. .
xsmpat abeh bc da tertidow..
btol kew cite seram neh??hu3
ade synopsis dy x??
pjg sgt la miji. .
da mcm bc buku teks lak hee

♥ayudeadwish♥ said...

hantu tu mmg suka kat korang la bro~~ gothic sungguh... cepat la abihkan citew tu.. tak sabar nak tau.. watla versi komic lak pasni.. hahaa~~

~amy liana8886~ said...

ingatke ada la part2 yg seram..cpat smbung yg seterusnyer..xsabar nk tau ending dia cmne..

missdiya84 said...

alahai...ade sambungan lagi rupenye..ingat dah habes..ni nak tunggu bape lami lagi plak miji...untuk part seterusnye

jai@jezz said...

hampeih tul kau ni miji... kalau aku dah carik umah lain.. tapi yerk la.. mana kita tau kan umah tu still berhantu.. ermmm... benda tu memang x mau tinggalkan umah tu kot.. dah memang tempat dia...

** jgn lupa sambung weih..

yoro okino said...

aduh aku xkan masuk blog ko malm2 lagi dah
huhuhu..walupon hantu xde bulan2 pose nie..tapi still gerun huhu

Monkey D Luffy said...

adeh

tak ada part seram plak

Jard The Great said...

ceh.. ade sambungan lagi.. berapa lama nk tunggu tuu.. ehehe..

miji said...

fhad:
mmg seram bro, baik lu baca dari mula hehehe

slap me plz:
nmpak jer mcm panjang sbb column tu pendek, sbnarnya pendek jer citer tu, ni dah part 7, kalau aku buat synopsis pun lg panajang hehehe

miji said...

ayudeadwish:
ye ke hantu suke kat aku, tak nak aku suke kat hantu tu..

buat siri komik boleh, tapi ongkosnya mane? hehehe

miji said...

amy liana8886:
rilek, sajer jer buat korg tak sabar tunggu, ni mmg takde part seram, tajuk pun lega.. hehehe

missdiya84:
lepas ni part 8 abis ler sis, besok kot aku post hehehe

miji said...

jezz:
tau pun ko, tu aku tak carik rumah lain, aku rase 'benda' tu dah selesa kat situ kot

yoro okino:
hehehe rilek jgn takut bulan pose mane ade hantu hehehe

miji said...

luffy:
part ni takde yg seram kapten... part lepas ni ade ler

jard:
tak lama jard, besok kot hehehe

AwEk TaRaBaS said...

ko cptla abiskan...mau naik darah aku tggu2...tgh tgk bulu roma tue bley plak 2 b continue...

miji said...

awek tarabas:
hahaha suke hati akulah, aku tuan punyer story hehehe

abang besi said...

seram2...hahaha....bl nk update nih.

miji said...

abg besi:
rilek... kena bg suspender dulu hehehe

honey bunny said...

wat suspen je bro nih..
hihihi..cant wait for the next part!!
cepat2 yer!!

miji said...

honey bunny:
ok nanti aku post yg final part ok...

ina said...

mende tue da rindu kt korg.. ye la.. 6 bln korg tak duk jenguk die.. huhu ;P

Blog Widget by LinkWithin