Tag Lagi.... (Dari Wanny Pulok)

Aug 21, 2009

** 5 Perkara Yang Anda Suke Tentang Bulan Puasa:

- boleh dapat banyak pahala (ye ke hehehe..)
- solat tarawikh
- hantu kena rantai (macam tiru jer jawapan)
- time berbuka banyak makanan (kdg2 membazir)
- bersahur (minggu pertama je bangun hahaha..)

** 5 Perkara Yang Best Masa Bulan Puasa:

- takde orang nak mengumpat dah (kalau ade berdosaaa..)
- main mercun (hati2 jgn sampai terbakar rumah)
- tak banyak keje (boleh balik awal, tak payah ot)
- melawat bazaar ramadhan (tapi tak beli barang pun)
- boleh save budjet, menyimpan utk masa depan aku

** 5 Jenis Makanan/Minuman Yang Wajib Ade Masa Berbuka Puasa:

- roti jala
- roti john (bukan john rambo..)
- ayam masak merah
- air tembikai laicincau (ade ke??..)
- nasik ler..

** 5 Perkara Yang Wajib Anda Lakukan Sebelum Berpuasa:

- ganti puasa (kalau ade ler yg tinggal)
- bangun pagi
- sahur
- gosok gigi
- tido balik

** 5 Cerita Best/Tak Best Puasa Anda:

- kena kerja time pose (tak best)
- kena ot time pose (tak best)
- kantoi tak pose time umur 5 tahun dulu dengan ayah (best kot..)
- berpuasa time duduk rumah bujang (best woo..)
- terjatuh makanan yang beli time nak berbuka (kena pelangkung dgn mak aku)

** 5 Orang Yang Terpaksa Bocorkan Rahsia Puasa Diaorang:

- frodo
- missylily
- nini
- ixora
- ayudeadwish




Terima kasih lah kat wanny sebab menyenaraikan aku untuk buat tag ni, dah lah besok nak pose, keje banyak pulak tu. Nasib baik ko dah kena jezz, kalau tak aku dah pass kat ko dah. Sape yang kena tu sila buat hahahaha....

13 comments:

Dj Epoi said...

Bos!!!

Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!

Dj Epoi Family

rockmetaller said...

jgn curi2 bli nasik ayam cina ok?hahahha....

gua tau,miji baik,beriman..mana wat cmtu kn...hehe..

selamt pose k.

wAnNy said...

hahaha,,same2 la whai en.miji oi...
slmt bpose ye..

Nini said...

kau mmg miji..
kau pon da same cam jezz..
tag name aku plak..
tp, aku rase betuah plak sbb terpilih..

hahahaha!!

MiSsyLiLy said...

seperi ku kenal namer yg no 2 tu.. tp d mana yaa... hehehe... aku br naik keje.. ptg sket aku wat eh tag nie.. :)

rockmetaller said...

kene taged lg..ahr har har...

jai.jezz ^.~ said...

wahahahaha... kau jgn seksa aku miji.. aku tak mau dh di tag-tag ni..

miji said...

dj epoi:
selamat berpuasa bro, nanti aku singgah gerai lu bro..

rockmetaller:
hehehe tau pun aku baik n beriman kah..kah..kah..

wanny:
ceh jgn tag aku lagi pasni

nini:
sebab ko bertuah tu yg terpilih tu (bertuah punyer budak....) hahaha

missylily:
buat tau jgn tak buat keh..keh..keh..

jezz:
jaga ko jezz, nanti aku balas kat ko hahahaha

Jard The Great said...

wa.. ade gak tag mcm neh ek?? baru ku first time jumpa.. ehehe

miji said...

jard:
ko baru jumpe ke jard??? boleh tulis kat diary tu hahaha

wAnNy said...

eh,,ak pnye ske la..
haha

TuN TeJa said...

Aku 1st time gak tgk tag cam gini...sib baik aku tak kena kalau tak jenuh lah aku nak menjwbnya...
'Selamat Menjalani Ibadah Puasa Dan Tarawih'...

miji said...

wanny:
ko pun suker yer, takpe ade ubi ade tepung, jom balik kampung hahaha

tun teja:
tulah pasal, jenuh aku nak membuatnya
selamat berpuasa gak sis

Blog Widget by LinkWithin